fbpx

Specialiștii noștri


Profesor doctor in Chirurgie Viscerala al Universității de Medicina din Heidelberg, varful medicinei in Europa, director al Departamentului de Chirurgie Viscerala si Oncologica al unuia dintre cele mai mari centre de oncologie din Bavaria.

Cu aproape 20 de ani de experienta in chirurgie oncologica si 15 ani ca specialist in tratamentul cancerului de pancreas, Prof dr. Hubertus Schmitz-Winnenthal are o experienta vasta in toate aspectele legate de chirurgia si tratamentul cancerelor sistemului digestiv.

A operat si tratat pacienti din intreaga lume inca din pozitia de sef al Departamentului de Chirurgie Pancreatica si Endocrina din spitalul Universitar Heidelberg. Fiind un apreciat chirurg si cercetator exigent, a pus bazele Departamentului de Chirurgie Pancreatica din Spitalul Universitar din Laussane, Elvetia, si participa anual la evaluarea si recertificarea centrelor de excelenta in chirurgia oncologica si minim invaziva din Germania.

Spirit inovator care vrea sa faca imposibilul posibil, a inteles ca in lupta impotriva cancerului trebuie abordate toate modalitatile de tratament, asadar s-a implicat si in cercetare inca de la inceputul carierei sale, mai intai la Harvard University din SUA, continuand la Heidelberg, unde a devenit initiatorul si conducatorul studiului VAXIMM, care a demonstrat pana acum prelungirea vietii pacientilor cu stadiu avansat de cancer pancreatic si colorectal prin aplicarea unui vaccin special conceput.

Recunoasterea internationala pentru eficacitatea tehnicilor operatorii, a metodelor de tratament si pentru implementarea cu succes a tehnologiilor noi si inovatoare in domeniul îngrijirii pacientilor nu a intarziat sa apara, fiind premiat de Fundația pentru Cercetare și Lupta Împotriva Cancerului in Vaduz, Liechtenstein.

Astazi Prof. Dr. Schmitz-Winnenthal, alaturi de Dr. Octavian Popescu, vine la Bucuresti si pune bazele primului institut german de chirurgie oncologica - We Care din Romania, dorind sa opereze si sa trateze cu rigurozitate germana pacientii romani la ei acasa.

Medic specialist chirurgie generala si viscerala, cu supraspecializare in chirurgie colorectala, oncologica, minim invaziva si proctologie, coordonator al studiilor clinice de cercetare, intr-unul din cele mai mari centre regionale de chirurgie minim-invaziva viscero-oncologica, colorectala si de urgenta din regiunea Bavaria.

Dr. Octavian Popescu este absolvent al programului complet de formare in chirurgia viscerala din Germania, sub indrumarea Prof. Dr. med. Hubertus Schmitz-Winnenthal, si al supraspecializarii din Franta in domeniul chirurgiei minim invazive a colonului si a rectului (bursier al grantului european ‘’Professional Education’’, pentru pregătirea profesională continuă a tinerilor chirurgi in tehnici chirurgicale și tehnologii noi), in special in prezervarea sfincterului anal si evitarea stomei definitive sub indrumarea Prof. Eric Rullier. Dr. Popescu a dobandit expertiza si compententele necesare pentru a asigura cele mai avansate tratamente chirurgicale impotriva cancerelor sistemului digestiv.

In prezent, Dr. Popescu este doctorand in chirurgia viscerala la Universitatea de Medicina din Heidelberg, cu specializare in chirurgia colorectala.

Doctorul Octavian Popescu este fondator in Romania, impreuna cu partenerul sau, Prof. Dr. Schmitz-Winnenthal, al Institutului German de Chirurgie Oncologica We Care din Bucuresti, dorind sa aplice experienta sa internationala in tara natala. 
parallax background

Contact